Руската противовъздушна отбрана е свалила дрон близо до столицата Москва във вторник,

...
Руската противовъздушна отбрана е свалила дрон близо до столицата Москва във вторник,
Коментари Харесай

Атака с дрон в Москва

Руската противовъздушна защита е свалила дрон покрай столицата Москва във вторник, сподели кметът на града Сергей Собянин, представен от " Свободна Европа ".
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 12233
Новината идва, откакто през последните месеци управляващите в Русия многократно съобщаваха за набези с дронове в Москва.

Сега Собянин написа в канала си в " Телеграм ", че по предварителни данни на мястото на рухването на отломките от дрона няма вреди или жертви. Той обаче не заяви къде тъкмо са паднали отломките. Две московски летища, Внуково и Домодедово, оповестиха, че са лимитирали полетите. Това е мярка, която постоянно се подхваща при набези с дронове.

Информационната организация Интерфакс заяви също така, че трето московско летище, Жуковски, също е подхванало сходни ограничения.

В Домодедово оповестиха, че 6 самолета са пренасочени към различни летища. На летище Внуково са кацали самолети, само че не са изхвърчали.

Агенция РИА Новости цитира и управлението на летището в град Калуга, югозападно от Москва, което сподели, че краткотрайно е лимитирало излитанията и кацанията.

Сутринта във вторник съветското министерство на защитата заяви, че няколко дрона са били свалени над Брянска област, а по-късно заяви, че един дрон е бил погубен и над Калужска област. И двете се намират югозападно от Москва, като Брянска област граничи с Украйна.

Нападенията с дронове против съветски цели, изключително в Крим - анексирания през 2014 година от Москва украински полуостров - и в райони, граничещи с Украйна, зачестиха, откогато два безпилотни летателни апарата бяха унищожени над Кремъл при започване на май. Руските управляващи и военни настояват, че това са нападения от територията на Украйна. Официално Киев не е коментирал това.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР